Kommande aktiviteter

n

Kommande aktiviteter.

Våren 2016 startade vi den 28 januari med att besöka en utställning med Olle Olssons konst kl. 18 i Sven-Harrys hus i Vasaparken.

Torsdagen den 10 mars begav vi oss till Rådhuset kl. 18 för en guidad visning ledd av Rådman Henrik Lagergren.

Lördagen den 2 april kl. 11 blev det ”En Kungsholmshistoria”, dvs. en visning av Stadsarkivet med föredrag om författarna på Stockholms hospital (Nelly Sachs, Agnes von Krusenstjerna, Bertil Malmberg). Vidare en av Kurt-Allan Paulsson ledd vandring till biblioteket på S:t Eriksgatan. Där presenteras Sveriges första kvinnliga arbetarförfattare Maria Sandel.

Årsmöte den 23 maj kl. 18 på Hantverkargatan 6. Landgång/öl/vin/vatten. Kaffe/kaka. Föredrag av Eva Ekberg Jäder om Rom-den eviga staden.

Så blev det Brittsommar 2016 och vi begav oss till Riksdagshuset och dess konstskatter den 20 sept kl. 17.

I månadsskiftet okt./nov., närmare bestämt torsd. 27 okt. kl. 13 besåg vi utställningen om Slottet Tre Kronor.

Onsdagen den 7 dec. kl. 18 blev det sedvanligt Adventssamkväm med föredrag av Eva-Karin Gyllenberg. Allt skedde i  f.d fattighuset Hantverkargat. 6  inkl. barnkör, glögg och kaffe med doppa!

NU ÄR DET 2017!

Och vi träffas för Visning av Stadshuset torsd. 26 jan. kl. 13.30. Välkomna!

I mars, närmare bestämt den 21 kl. 17, blir det en ny VISNING AV RÅDHUSET, av många efterfrågad! Ciceron blir rådman  Henrik Lagergren.

Årsmöte med föredrag av förra ambassadören vid den Heliga Stolen, Ulla Gudmundson: ”FRANCISCUS EN MODERN PÅVE?” äger rum den 23 maj kl. 18 i det gamla fattighuset på Hantverkargatan 6. Öl/vin/landgång kaffe och kaka.

Annonser